Симеоновград изпрати невръстните жертви до вечния им дом

Симеоновград изпрати невръстните жертви до вечния им дом

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

До последния им дом Яница Бойчева, Георги Георгиев, Красимир Марков и Евгени Грозев бяха изпроводени от цял Симеоновград. Четири от шестте жертви на кървавия Великден бяха погребани днес един до друг в гробището на града на техните родители, който ще се превърне и в техен вечен пристан.

Мелин Заид беше погребана през вчерашния ден, а през утрешния ден последната шеста жертва на пияния Даниел Георгиев – Трифон Трифонов ще бъде погребан във Велико Търново. Така само за дни черната земя погълна шест невръстни и невинни души, жест жертви на войната по пътищата.

И черната земя и тя заплака!

Телата на Яница, Красимир, Евгени и Георги бяха положени едно до дуго – така, както умряха, така и ще останат във вечността. Така и ще ги запомни целият град – по време на траурното шествие към колоната от мълчаливи и унили близки и роднини на загиналите деца прииждаха все повече и повече – почернени, тъжни, невярващи на случващото се жители на Симеоновград.

Знак, че цялата природа жали за загиналите, местните съзряха в момента, в който телата се спускаха в черната земя. Сякаш цялото небе притъмня, коментират очевидци, слънцето притихна, а от небето падаха сълзи.

С тези сълзи и с печалта и воплите на множеството изпратихме поредните жертви на безразсъдството.

Поклон!

"Силистра Днес"

comments
  • Много тежка статия и силни думи!
    Поклон пред паметта на децата!

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account    Log In Your Account