Съветите на МВР срещу обирджиите, подготвящи удари по Великден

Съветите на МВР срещу обирджиите, подготвящи удари по Великден

Абонаментът към охранителна фирма е най-сигурният начин за защита от обири. Не всеки обаче може да отдели средства за това. Ако не може да си позволите инсталация на СОТ, най-лесният начин да защитите дома си е да вземете мерки крадците да не разберат, че ви няма, съветват експерти по обирите в МВР
1. Преди да тръгнете някъде на почивка, дори само за два дни, помолете съседите си да прибират пощата ви.
2. В битовите магазини ще намерите таймери, които да включват и изключват осветлението в дома ви в указано от вас време.
3. Ако имате доверие на съседите си, дайте им ключ от дома си. Помолете ги да отварят прозорците и да ги затварят след няколко часа.
4. Важен съвет не само през почивните дни, но и за цялата година, е да не складирате нищо на площадката пред апартамента си. Когато купувате някаква тахника, не оставяйте кутиите отвън. Това си е чиста покана за крадците, с която им казвате, че имате нова придобвка вкъщи. Най-добре е да нагънете кутиите или да ги нарежете, да ги поставите в плътен найлонов чувал и чак тогава да ги изхвърлите.
5. Добре е, ако имате ценни вещи в апартамента си, да сложите 2 входни врати. Това забавя крадците и в около 70 процента от случаите те се отказват.
Въпреки че мащабната акция на бандитите е насочена към луксозните къщи и коли, обикновените домове на гражданите въобще не са застраховани от кражби. Ударите зачестяват винаги, когато има повече почивни дни, както е сега по Великден. В апартаментите из кварталите на столицата обаче действат по-малки групи от по няколко души, които не са изпечени професионалисти и търсят предимно бижута и пари. Затова и съветът на професионалистите е, ако имате бижута вкъщи, да ги криете по неочаквани места – в платнена торбичка, завързана под мивката, примерно, никой не би ги потърсил.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account