С литературно четене в Силистра бе почетена 175-годишнината от рождението на Васил Левски

С тематично литературно четене в Силистра бе почетена 175-годишнината от рождението на Васил Левски, 20 години от учредяването на Общински комитет „Васил Левски” и 5 години от изграждането на паметника на Апостола в Силистра.

Организатори на литературното четене са Община Силистра – дирекция „Хуманитарни дейности”, Общински комитет „Васил Левски”, РК на НДФ „13 века България”.

Пред паметника на Апостола в Силистра присъстваха зам.-кмет „Хуманитарни дейности” на Община Силистра г-жа Денка Михайлова, областният управител г-н Николай Димов, общински съветници, служители, ученици, учители, жители на Силистра и общественици. Те рецитираха стихотворения, есета, откъси от избрани творби, посветени на Васил Левски.

„Прекланяме се пред светлата личност на Апостола, която въплъщава добродетелите на българския народ. Васил Левски е роден за водач, с ясна историческа мисия за освобождението на България. Личност с интелигентност и достойнство, със силна воля и скромност. С отдадеността си на делото и саможертвата, Левски е свиден за всяко българско сърце”, подчерта в словото си зам.- кметът Денка Михайлова.

Председателят на Общинския комитет „Васил Левски” Цветана Цанова благодари на всички членове на комитета за всеотдайната работа и гражданска позиция.

Водещата на тематичното литературно четене доц. Румяна Лебедова – преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”, акцентира върху фрагмент за свободата от книгата на Николай Бердяев „Царството на духа и царството на кесаря”.

Ивена Ангелова от СОУ „Никола Вапцаров” изпълни любимата песен на Васил Левски.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account