Благороден елен от Силистренско на ловно изложение в Мадрид

Благороден елен от Силистренско на ловно изложение в Мадрид

Трофей на действащ световен рекорд при отстрел на благороден елен показва България на щанда си на международното ловно изложение „Венатория 2011” в Мадрид, сподели директорът на Държавното ловно стопанство „Витиня” инж. Юри Миков. България за първи път е страна-партньор на подобно изложение.
На щанда ни е изложен и трофей от бивш световен рекорд при отстрел на дива свиня – лично от Тодор Живков през 1986 г. в ловно стопанство „Кормисош” в Родопите. Благородният елен е отстрелян през 80-те години на миналия век в района на Дулово, област Силистра.
На българския щанд от 100 кв. метра може да се види цялата ни колекция от национални рекорди при отстрел на дивеч. Представени са трофеи от благороден елен, дива свиня, лопатар, муфлон и сръндак. Няма го само националният ни рекорд при отстрел на дива коза, каза инж. Миков.
На изложението представяме цялата палитра на едрия дивеч, от който се интересуват испанските ловци. Само в първите часове на изложението бяха направени поне 20 заявки за лов в страната ни.
Според Миков през последните 40 години ловните стопанства у нас се стремят да произвеждат качествени трофеи. Това се дължи на добрия генетичен материал на животните, създаден на научна основа. Това според Миков гарантира привличането на качествени ловни туристи в България, защото „за лукса винаги има клиенти”. А ловът е лукс, смята инж. Миков. Ако обявим днес, че в България има много добър качествен елен за отстрел с над 270 точни по системата CIC, ще дойдат поне 20 испанеца да наддават, за да го отстрелят, посочи директорът на ловното стопанство.

http://focus-news.net

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account