Възобновяват се ученическите игри

Възобновяват се ученическите игри

От този месец се възобновяват общинските състезания за ученици, които са в рамките на Ученическите игри за 2010-2011 учебна година. Това съобщи  Калоян Петков, експерт по спорт в Общината Силистра.

Първите турнири са по шахмат на 5 и 6 февруари от 10.00 часа в ст. 205 на Младежкия дом за две възрастови групи ученици – V-VІІ клас и VІІІ-Х клас. От 8 февруари започват състезанията по баскетбол и ще продължат до 25 февруари. Срещите ще се играят в спортна зала „Дръстър” (Манежа). На 12 февруари са състезанията по тенис маса, които ще се проведат в салона на СОУ „Никола Вапцаров”. През месец март са волейболните мачове, техен домакин ще бъде езиковата гимназия. Ученическите игри на общинско ниво в Силистра започнаха с футбол през октомври 2010 година и ще завършат през април т.г. с лека атлетика на пистата на стадион „Луи Айер”.

Класирането в общинските състезания е отборно. Първенците отиват на областите състезания. Средствата за организиране и провеждане на общинските ученически игри се осигуряват от бюджета на общината.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account