Георги Иванов- Геша: Рано е Доростол да влиза в елита

Георги Иванов- Геша: Рано е Доростол да влиза в елита

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Г-н Иванов, какви са целите на „Доростол“ до края на шампионата?
Всеки мач да играем за победа, пък докъде ще стигнем – ще видим. Имахме по-скромен отбор във „В“ група, с по-скромни финансови възможности. Преди началото на сезона имахме за цел оставането в „Б“ група, но впоследствие се оказа, че играем важна роля в шампионата.

Ще се борите ли за влизане в „А“ група, пък било и след бараж?
Смятам, че е рано на „Доростол“ да влезе в елита. Има доста неща, които трябва да се оправят около базата, но в крайна сметка, ако играем и побеждаваме, това вече ще влезе в графата на ръководството. На всеки му се иска да побеждава и да върви нагоре, но не смея да го поставя като цел, с оглед на това, че финансовите ни възможности са доста скромни.

Притеснява ли Ви скъпата селекция на „Лудогорец“?
Не ме притеснява. Тази година водих отбора на 3 мача в София. Играхме два пъти със „Славия“ и един път с ЦСКА. Играхме доста контроли с отбори от „А“ група. Футболистите са обединени в идеята “Доростол”. Знаят, че когато изпълняват това, което се иска от тях, нещата се получават. Едно е да имаш добри футболисти, друго е да имаш добър отбор. Предстои ни мач с „Лудогорец“ и ще видим какво ще стане.

В „Доростол“ играят много футболисти от „Спартак“ (Варна). Можем ли да кажем, че благодарение на тях се развивате толкова добре?
Още на полусезона казах, че съм изключително благодарен на Диян Дончев, който с брат си бе пример на подражание за останалите футболисти. Те са професионалисти и другите момчета също гледат да подхождат професионално към тренировъчния процес. Сега очаквам същото да стори и Велимир Иванович с пристигането си в клуба. Георги Бижев също е играл в „Спартак“. Бил е с мен в Петрич. Познавам го и от други отбори. Има много млади момчета, за които тепърва ще се говори.

Николай Караколев

"Силистра Днес"

comments
  • Ей не я махнахте тая снимка на Геша. Треньор е на Доростол, не на Спартак.

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account