Десетки граждани на Силистра почетоха днес 66-та годишнина от края на Втората световна война

Десетки граждани на Силистра почетоха днес 66-та годишнина от края на Втората световна война

Областният управител д-р Владимир Янков и заместникът му Тодора Цонева почетоха днес (9.05.2011 г.) със съгражданите си, 66-та годишнина от края на Втората световна война и Деня на Европа.

В ранния предиобед, в църквата „Св.Св. равноапостоли Петър и Павел” те присъства на панихида за загиналите във войната над 600 офицери и войници от област Силистра

В 11:00 часа, пред паметника „31-ви полк –„Железния”, областният управител се поклони пред подвига на войните. „Без вас, без вашите другари, останали по бойните полета, нямаше да има 9-ти май, като Ден на Европа. Ние няма да забравим, че сложихте край на европейските войни и ни дарихте с мир”, каза д-р Янков в обръщението си към ветераните от войната, присъстващи на събитието. Той изтъкна историческия им принос за обединението на Европа като подчерта, че „най-после европейските народи разбраха, че с война не се постига траен мир”.

Въпреки лошото време, десетки силистренци, младежи, представители на държавната и местна власт, на съюза на ветераните, на политически и обществени организации поднесоха венци и цветя пред паметника-символ на смелостта на силистренския 31-ви полк.

В тържеството се включиха и военни от Румъния.

Предварително се извиняваме за лошото качество на видеото. Причината за това е проливния дъжд, който валеше по време на събитието.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account