“Доростол” заминава за Сандански

“Доростол” заминава за Сандански

От ляво на дясно: Георги Иванов - Геша, Живко Великов, Милен Пенчев и Стефан Дончев. Снимка: В.Великов

Днес в община Силистра се проведе пресконференция на футболен клуб “Доростол”. Участие взеха старши-треньора Георги Иванов, президента Милен Пенчев, Живко Великов, спортно-техническия директор Иван Найденов и новия капитан на силистренци Стефан Дончев.
На срещата бяха разисквани доста важни теми, свързани с финансите, представянето на отбора в Източната “Б” група и зимната подготовка на тима .  Първи говори президента Милен Пенчев, който даде кратък финансов отчет. Той сподели,че от гласуваните от общината 150 000 лв., до момента са използвани едва 60 000 лв., като останалите 90 000 лв. са предвидени за пролетния полусезон. Пенчев сподели, че се търсят и нови спонсори, които да подкрепят отбора, като се водят преговори с няколко софийски фирми. Той подчерта, че 90% от заплатите на футболистите са изплатени, като остават да се изчистят декемврийските заплати и още две премии.
Следващата съществена новина и основна причина за свиканата пресконференция е заминаването на “Доростол” на 10-дневен лагер в Сандански. Утре силистренци потеглят за София, където четвъртък ще се изправят срещу отбора на “Академик” (София). Петък отбора продължава към Сандански, където неделя ще играе срещу друг отбор от “А” група- “Славия”, а на 26.01 с “Монтана”.  Георги Иванов- Геша допълни, че “доростолци” ще изиграят още една контрола в южния град, като съперника все още се уточнява.
По въпроса за селекцията ръководството на “Доростол” сподели ,че с отбора тренират две нови момчета. Първият е Емил Мартинов от “Славия”, а втория е Явор Янков, юноша на втородивизионен австрийски отбор. И двамата играят на поста полузащитник.  Ще се водят преговори с още един или двама опитни футболисти.  Двама са и юношите на “Доростол”, които тренират с мъжката формация- Георги Мавродинов и Тони Тодоров. След изкаран пробен период във варненският “Спартак” Боян Кулев не е останал доволен от предложените му условия и няма да подпише с участника във “В” група. Дали ще замине на лагер с “Доростол” предстои да се реши утре.
В краят на пресконференцията бе съобщено, че обявения за нов изпълнителен директор Марин Атанасов е напуснал поста си по собствено желание.

"Силистра Днес"

comments
  • Мамарчев

    18.01.2011 at 14:50

    Предвидени са добри контроли. Изглежда, че този път подготовката ще протече доста по-добре от предходни случаи.

  • Мощна подкрепа в София!!!

  • Мамарчев

    18.01.2011 at 15:44

    Абе, едно 10 чиляка можете да се организирате без проблем. 😉

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account