“Европа в песни и танци” ще се проведе на 9 май в Силистра

“Европа в песни и танци” ще се проведе на 9 май в Силистра

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

С хепънинг „Европа в песни и танци” на 9 май от 16.00 часа на площад „Свобода” в Силистра ще бъде отбелязан Денят на Европа. Организатори са община Силистра, отдел „Образование” и Центърът за работа с деца. Събитието се осъществява под патронажа и с финансовата подкрепа на евродепутат Филиз Хюсменова.

В програмата се очаква да се изявят близо 130 талантливи деца от града. Изпълнения ще имат вокалната студия „Бяло, зелено, червено” с ръководител Румяна Вълчанова, детската фолклорна формация „Добруджанче” с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров, балетната школа „Б-2″ с ръководител Боряна Кьосева, балетната школа с ръководител Лидия Маркарян, клубът по спортни танци „Елеганс”, брейк група и ансамбъла за народни песни и танци “Силистра” с главен художествен ръководител Тихомир Лефтеров. За водеща е поканена Даяна Маринова – абитуриентка от Професионална гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” и доскорошен председател на Ученическия парламент.

Сред публиката се очаква да бъдат много приятели на талантливите артисти. Покани са изпратени до всички училища в града. Очаква се към младите силистренци да се присъединят ученици от Франция и Румъния, които гостуват на Икономическата гимназия в Силистра.

Всички изпълнители ще получат поздравителни адреси и лакомства от името на евродепутата г-жа Филиз Хюсменова.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account