Заключителна пресконференция в Областна администрация Силистра по повод приключването на проект „Е-област Силистра – по-добри условия за гражданите и бизнеса”

Заключителна пресконференция в Областна администрация Силистра по повод приключването на проект „Е-област Силистра – по-добри условия за гражданите и бизнеса”

През 2010-2011 година областна администрация Силистра успешно изпълни проект „Е-област Силистра – по-добри условия за гражданите и бизнеса”. Крайната цел на проекта е реализация на административни услуги чрез развитие на инфраструктурата за обмен на данни между администрациите. Проектът се осъществи с безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Целевите групи са общините Силистра, Дулово, Тутракан, Алфатар, Главиница, Ситово и Кайнарджа, Областна администрация Силистра, РЗИ – Силистра, НАП и РДНСК.
Проведените кръгли маси с участници от целевите групи подпомогнаха реализацията на проекта. Интернет страниците на всички 7 общини, както и на областната администрация вече са съобразени с изискванията на Закона за електронно управление.
Окончателното приключване на проекта на 12 юни 2011 г. далеч не означава спиране на работата в посока по-близко и удобно за гражданите администриране. Напротив, в договора е предвиден едногодишен гаранционен срок, по време на който изпълнителят консорциумът „Ай Би Ес Бул Ес Ай”- ДЗЗД ще подпомага администрациите и допълнително ще конфигурира новоизградените деловодни системи за улеснение на всяко конкретно ведомство.
Заключителната част е предстоящото сертифициране на административно-информационната система и на самите електронни административни услуги от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Областна администрация Силистра е подала необходимите документи за сертифициране на всички 20 административни услуги, които ще бъдат реализирани по проект „Е-област Силистра – по-добри условия за гражданите и бизнеса”.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account