Историята говори: Доростол-Черноморец 1985 година

Историята говори: Доростол-Черноморец 1985 година

Ето,че вече е понеделник и време за рубриката “Историята говори”. Този път Ви представяме мача “Доростол” -“Черноморец” (Балчик) от сезон 1984/1985 на Североизточната “В” група. Може да се каже, че сезонът е успешен за силистренци, след като печелят първото място и промоция в “Б” група. Интересна е битката за “Б” група, като “Черноморец” през този сезон също е сред отборите, с апетити към професионалния футбол. Все пак с актив от 44 т. “Доростол” завършва на първото място.

“Доростол” срази “Черноморец”

“Доростол”: Колев, Михалев, Цонев, Иванов, Димитров, Спасов, Гинков, Маринов, Стефанов (61- Алеков), Т.Георгиев, Лазаров (67- Л. Георгиев)
“Черноморец”: Скипарнов, Павлв, П.Петров, Иванов, Сивков, Станков (67- Енчев), Цветков, Колев (67- Д. Петров), Андонов, Ялнъзов, Тошев
Съдия: Т. Тешков- Плевен

5:1- с този резултат “Доростол” срези заемащия второто място в групата “Черноморец”- Балчик. Победата се очакваше, но едва ли някой е предполагал, че ще бъде толкова категорична. Поражението на гостите можеше да бъде и още по-голямо, ако бяха оползотворени и други изгодни положения пред тяхната врата.
Половин част черномореци поддържаха нулевото равенство, но не за сметка на равностойна игра, а благодарение на домакините, които в стремежа си да открият по-скоро резултата действуваха прибързано, неточно, особено в завършека на атаките си, където не успяваха да създадат удобни позиции за стрелба. Изпълниха поредица ъглови удари без конкретна заплаха. Малко бяха острите набези по фланговете, малко бяха и ударите към вратата. И чак в 30 м. Т. Георгиев се освободи майсторски в назакателното поле, но бе съборен и съдията посочи бялата точка. Стефанов реализира наказателния удар и “Доростол” поведе с 1:0. Само две минути по-късно слд пробив на Иванов последва центриране на Маринов и Тончо Георгиев, елиминирал с финкт защитника, изпрати топката в мрежата- 2:0.
С отлично изпълнен пряк свободен удар Ялнъзов намали на 2:1 и възвърна надеждите на гостите за нещо по-добро. Но те бяха попарени в послената минута на полувремето с изненадващ удар на Спасов от около 25 метра- 3:1.
След почивката доростолци установиха пълен териториален и игрови превес и станаха господари на терена. Атакуваха постоянно, масирано, обсипаха вратата на гостите с удари, принудиха ги често да чистят безразборно топката. Домакините играеха с настроение, в остри набези се впускаха и крайните защитници, веднъж диагонален удар на Мехалев едва не намери целта, после Цонев прекоси цялата половина на черноморци, но стреля на сантиметри над гредата. Не бяха едно и две мелета пред вратата, при които голът висеше на косъм. В 52 м. Стефанов бе повален и съдията за втори път отсъди най-тежкото наказание. Потърпевшият сам изпълни дузпата и резултата набъбна на 4:1. Очертава се убедителна, категорична победа, за каквато отдавна жадуваха многобройните привърженици на силистренския отбор. Хубава атака на домакините в 61 м. бе завършена с отличен удар на Гинков и топката се оплете за пети път в мрежата на гостите. Последваха две смени в състава на “Доростол”, постепенно темпото в играта им спадна, напорът им не бе вече така ефикасен. Голямата победа беше извоювана, а тя утвърди доростолци още по-здраво на лидерската позиция. Зрителите останаха доволни и от резултата и от играта на своите любимци.
Йордан Симеонов, 1985 г.

"Силистра Днес"

Related Posts

Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”

Коментарите са изключени за Децата на ФК “Доростол” победиха категорично ПФК “Лудогорец”
comments
  • Светлин Иванов

    27.01.2013 at 8:48

    В този мач аз взех участие…../Иванов/ за ‘Доростол”-Силистра…но ми липсват снимки…от него период..моля ако някой има да ми прати..предварително благодаря…

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account