Лудогорец отново не успя да превземе крепостта “Луи Айер”

Лудогорец отново не успя да превземе крепостта “Луи Айер”

В рамките само на две седмици стадион “Луи Айер” стана два пъти арена на супер-дербито от Източната “Б” група -“Доростол” и “Лудогорец”. И този път двата отбора не успяха да се победят и да си вкарат гол. Шоуто по трибуните обаче отново бе на лице и повече от 5000 зрители подкрепиха днес “Доростол”. Вече повече от 2 години и половина крепостта наречена “Луи Айер” остава непревзета и непобедена.
Силистренци излязоха в следния стартов състав: И. Димитров, Б. Николов, В. Маринов, Г. Богданов, Е. Мартинов, С. Станев, Т. Димитров, Б. Беадиров, Е. Мехмед, И. Дамянов, Д. Дончев (к.)
Първото полувреме домакините бяха по-активния отбор и могат да съжаляват за пропиляните възможности за гол. Шансове да отбележат имаха Тодорин Димитров и Беадиров.  Гостите от Разград бяха абсолютно “беззъби” в нападение и разчитаха предимно на изритани топки или хаотични центрирания.
Второто полувреме “Доростол” свалиха гарда и позволиха на лудогорци да организират няколко опасни атаки, но до чисто голово положение така и не се стигна. Грозни сцени се разиграха в 70-та минута на мача. Много грубо нарушение срещу капитана Стефан Дончев предизвика гнева на играчите на “Доростол” и двата отбора се спречкаха в средатата на терена. Резултатът бе два червени картона- един за Беадиров от “Доростол” и един за Мартин Дечев от “Лудогорец”. До края на мача и двата отбора имаха по едно опасно положение. Първо след центриране от фаул на Дюлгеров , играчи на гостите отклони технично топката, но Иван Димитров направи страхотно спасяване и предотврати гола. Малко по-късно влезлия като резерва Тихомир Ченешков бе изведен в предни позиции, но се засуети и не успя да отправи удар.
В крайна сметка двата отбора си спретнаха ново нулево реми. Публиката на “Доростол” изпрати с аплодисменти “доростолци”, които отново се раздадоха и донесоха радост на феновете си.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account