Младежи играха пейнтбол в кампанията “Месец на младежката активност в Силистра”

Младежи играха пейнтбол в кампанията “Месец на младежката активност в Силистра”

Над 80 младежи се включиха в поредната масова проява в Месеца на младежката активност в Силистра, организатор на който е общинската администрация. На игрището в района на „Самолета” се състоя турнир по пейнтбол между младежките организации в Силистра. На едно място се събраха представители от Ученическият парламент, Екоклуб „Пеликан”, БМЧК, Младежкият съвет по наркотични вещества, Скаутски клуб „Дръстър”, младите автори от сайта „Порталът на Силистра”, доброволци към Регионалната библиотека и СНЦ „Шанс Силистра”, както и една младежка неформална група, пожелала да участва в турнира.

По време на почти 2-часовия маратон се изиграха 6 игри, в които всички отбори дадоха много сили, адреналин и емоции за да стигнат до първото място. Все пак то бе извоювано от младите еколози от „Пеликан”. В последната игра те пребориха отбора на  неформалната група, нарекла себе си „Ветераните”. Третото място си поделиха отборите на сайта „Порталът на Силистра” и скаутите от клуб „Дръстър”.

Това беше предпоследното мероприятие в кампанията „Месец на младежката активност в Силистра”, която се провежда от 13 април до 13 май през тази година. Досега бяха проведени две екоакции, боядисване на великденски яйца, стрийтбол, благотворителен концерт,  занимателни игри за психоактивните вещества, засаждане на дръвчета в района на крепостта „Меджиди табия” и др.

На 10 май предстои да бъде проведена още една екоакция за почистване на района около филиала на РУ „Ангел Кънчев”. Но програмата остава отворена.

Желанието на организаторите е тази кампания да стане традиция в нашия град. Първото й издание даде възможност на младите да изразят себе си и своята активност пред връстници и родители, категоричен е експертът „Младежки дейности” в Общината – Стела Павлова.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account