Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Наркопласьор и купувач на дрога бяха заловени след направена сделка

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 39-годишен силистренец по подозрение в притежаване и разпространение на дрога. Друг мъж – на 32 г., е заловен непосредствено след сделка с наркотични вещества.

Във вечерните часове на 29 декември м.г. в областния град, извършвайки оперативно наблюдение по проверка на информация за разпространение на дрога, криминалистите засекли 32-годишния на излизане от частен адрес. Мъжът – с предишни криминални прояви и в условията на изтърпяване на условна присъда за престъпления, свързани с наркотици, не се подчинил на дадените полицейски разпореждания и направил опит да избяга. След като бил задържан, у него полицаите намерили 2.5 г метамфетамин и 2.2 г кокаин, идентифицирани с полеви наркотест.

Продължавайки работата по случая и в условията на неотложност, криминалистите се насочили към адреса, обитаван от 39-годишния. За да осуети действията им, той направил неуспешен опит да хвърли върху покрива две пластмасови кутийки, съдържащи 15.5 г бяло кристално вещество, идентифицирано като кокаин. Мъжът е познат на служителите на реда с предишни криминални прояви.

Двамата са били задържани за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство. Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжната прокуратура.

"Силистра Днес"

Related Posts

Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

Коментарите са изключени за Пътна полиция стартира традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account