На 2 март ансамбъл “Пирин” ще гостува в Силистра

На 2 март ансамбъл “Пирин” ще гостува в Силистра

Снимка: Интернет

Благоевградският ансамбъл „Пирин” ще обиколи седем града в страната със спектакъла „Старо имане”.
Турнето започва на 26-и февруари от морската столица на България Варна. Световно известната трупа ще представи концерт – спектакъла “Старо имане”, чиято първа част – „От мъка иде твоето име”, претворява борбите за национално освобождение на Югозапада, а втората, озаглавена „Хляб, сол и вино” – основните неща в живота на българина.
Хореографията на спектакъла е дело на Тодор Бекирски, проф. Николай Цветков и Георги Гаров, музиката е на Марин Големанов, Петъо Кръстев, Росен Генов, Данчо Радулов и Матьо Добрев. Сценографията е на Здравко Маринов и Мария Онтева.
На 27-и февруари ансамбъл “Пирин” ще гастролира в Нови Пазар, на 1-и март в Разград, на 2 март – в Силистра, на 5-и март – в Бургас, на 8-и март в Ловеч. В деня на Националния празник 3-и март спектакълът “Старо имане” е акцент в тържествата в община Шумен.
Освен че се готвим за турнето, работим усилено и по написването на музиката върху новия ни спектакъл като в най-скоро време ще започне и хореографията му. Амбицията е ни е до края на творческия сезон да имаме завършени цялостни  фрагменти, които разбира се първи ще видят благоевградските зрители, заяви за Дарик художествения ръководител Петър Кръстев. Той разкри, че фабулата на новия спектакъл е свързана тематично с философията  на традиционната култура на българина.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account