Община Силистра подготвя проекта за иновативно културно събитие

Община Силистра подготвя проекта за иновативно културно събитие

В ход е подготовката на проекта, с който община Силистра ще кандидатства по схема за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития” по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. Общинският съвет даде подкрепата си за кандидатстване от страна на общината.

От своя страна с поредица от инициативи общината проучи и анализира необходимостта от допълване на културния календар на Силистра с иновативно събитие, което да обхване широк кръг от населението. Това стана чрез анкети, идеи, подадени по електронен път, и по време на публична среща с представители на професионалните и самодейни културни среди, сдружения и заинтригувани от темата граждани. Събрани са близо 40 идеи. Със заповед на кмета Иво Андонов е сформирана комисия за конкретизиране на проектното предложение. В състава й са 16 души – общински съветници, експерти от общинската администрация, творци, общественици, неин председател е заместник-кметът Нели Стоилова.

Съобразявайки се с насоките за кандидатстване – събитието да бъде насочено към местното население и насърчаване на участието му в културния живот, на свое заседание комисията конкретизира проектната идея. Най-общо тя обединява традиционни и модерни изкуства, представени по нов начин – чрез приобщаване на  максимален брой граждани като участници в културни предизвикателства. Засега работното заглавие е „Маратон на изкуствата”. Крайният срок за подаване на проекта е 28 февруари.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ, която може да получи община Силистра за реализиране на проекта, е малко на над 500 000 лева. В периода на изпълнение на проекта иновативното събитие трябва да се състои два пъти и още веднъж след края приключване на проектните дейности.

"Силистра Днес"

comments
  • читател

    18.02.2011 at 18:00

    Невероятно!Браво,мили ученици и учители от “Вапцаров”!

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account