Педофил от Силистра опита да се самоубие, малтретирали го в затвора

Педофил от Силистра опита да се самоубие, малтретирали го в затвора

Бившият доброволец от Българския червен кръст в Силистра Мартин Карамихайлов днес обжалва пред Апелативния съд във Варна присъда на Окръжния съд в Силистра. Той бе признат за виновен на първа инстанция за три престъпления, свързани с набирането, блудството с малолетни и притежанието на порнографски материали, за които са използвани отново невръстни момчета, съобщиха от Варненския апелативен съд.

27-годишният силистренец беше наказан за всяко едно от престъпленията, а съдът в Силистра му присъди да изтърпи най-голямото от наложените – 8 години лишаване от свобода за блудство с малолетни и 10 000 лева обезщетение на едно от пострадалите момчета след съкратено съдебно следствие, при което той призна вината си.

Днес се навършва точно една година от задържането на Мартин, който беше разследван за това, че от ноември 2009 до януари 2010 година в Силистра държал, набавил си или придобил чрез компютърна система порнографски материали, за създаването на които са използвани непълнолетни. Карамихайлов беше изправен пред съда и за блудство с две малолетни лица, които предварително привеждал в безпомощно състояние и заплашвал.

При обиска от дома на Карамихайлов служителите на ГДБОП иззели компютърна конфигурация и магнитни носители със стотици порнографски снимки и видеоклипове с малолетни и непълнолетни момчета. Открити били и 6 видеокамери, разположени на различни места в апартамента, газов пистолет, палка и белезници, както и множество снимки на Мартин, сниман гол в различни пози, в това число и с деца, срещу които е насочил пистолет или нож. Бившият доброволец от БЧК Силистра е контактувал с десетки непълнолетни и малолетни момчета като прилагал различни прийоми, за да ги покани в дома си. Черпил ги с алкохол, с цигари, канил ги на гости, а там вече директно ги заплашвал с газов пистолет, с белезници или със саморазправа.

Защитата на Мартин и представителят на Апелативна прокуратура настояваха днес, че Мартин е подведен под отговорност неправилно – за блудство с две или повече малолетни лица едновременно. На практика блудствата са ставали по различно време, което променя и квалификацията на обвинението. Страните настояват делото да се върне на първата съдебна инстанция.

Адвокатът на Мартин коментира и заключенията на съдебно-психологичната и психиатричните експертизи, които са му направени. Те установяват, че Мартин е с 80% инвалидност, заради заболяване, което има от 14-годишна възраст. Именно това страдание отключило у него тежко сексуално разстройство. Самият Мартин също бил жертва на насилие както в детските си години, така и през 2005 година, когато след побой дълго време бил в безсъзнание.
Мартин днес се възползва от правото си на последна дума и помоли съда да намали наказанието му. Той разказа, че вече цяла година бил подложен на непрекъснат тормоз от други задържани и осъдени лица, на побой и посегателства. Шокът от преживяното го подтикнал да посегне и на живота си, но бил спасен. Той поиска наказание, което ще му позволи да работи, за да изплаща присъденото обезщетение на пострадалото дете.

Орлин Филиповски

"Силистра Днес"

comments
  • Категорично без уважение да му оставят молбите и прошенията! Мен лично ме е заплашвал с убийство по телефона, за което съм подавал сигнал в полицията, само че “болният” “човечец” беше изпипал всичко и дори заявил пред полицаите, че не аз, а той бил заплашен от мен! Наглостта му не познава граници, затова мястото му е точно там, където е – в затвора! Вие нямате представа как се гавреше този човек с полицаите когато многократно са идвали на адреса му по сигнал и са го молили да влязат в дома му, нещастният престъпник им иска да представят заповед и не ги допускаше! Много добре го познавам, достатъчно от близо и достатъчно дълго, така че нека да не забравяме деянията му, умисълът, подигравката с властите! Ако НК беше по-справедлив, трябваше да го тикнат доживот или да го обесят за оная работа!!!

  • Няма никакво значение в какъв ред се е гаврил с децата. Требе му затвор, а в затвора яко…

  • да го бяха оставили да умре педофила му с педофил :@ точно това заслужава да се гаврят сега и с него, че да види хубаво ли е :@

  • Добре му идва…Пък ако умре – нищо не сме загубили.

    Само така, мачкайте го боклука!

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account



    Log In Your Account