Регионалният съвет за развитие на СЦР заседава днес в Силистра

Регионалният съвет за развитие на СЦР заседава днес в Силистра

Днес Силистра беше домакин на седмото заседание на Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР). То беше свикано от областния управител на Област Силистра д-р Владимир Янков, който е настоящият ротационен председател на съвета.
В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра, представители на общините от петте области в Северен централен район, представители на организациите на работодателите и на работниците и служителите на национално равнище. Освен от областния управител Пламен Стоилов, Областна администрация – Русе беше представлявана и от главния секретар Даниела Шилкова и експерти от отдел „Регионално развитие”.
На днешното заседание за заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район беше избран инж. Иво Андонов – представител на общините от Област Силистра.
Членовете на РСР на СЦР обсъдиха и одобриха междинната оценка за изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район 2007-2013 година.
На заседанието бяха съгласувани и Проектите на актуализирани документи за изпълнение на Стратегията за развитие на Област Велико Търново 2011 – 2013 г. и на Областната стратегия за развитие на Област Разград 2010-2013 г.
Областният управител на Област Силистра д-р Владимир Янков информира участниците в Регионалния съвет за резултатите от междинната оценка за изпълнението на Областната стратегия за развитие на Област Силистра за периода 2005-2015 г.
Беше представен и анализ на въздействието на оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. върху развитието на Северен централен район.
Във връзка с изработването на нова Национална стратегия за регионално развитие на България за периода след 2014 г., в края на днешното заседание се проведе анкетно проучване сред членовете на РСР на СЦР. То има за цел да бъде събрана информация за основните проблеми на района и да се очертаят приоритетите за неговото развитие, през следващия програмен период.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account