150 доброволци влязоха в акция “Дай от себе си за Силистра”

150 доброволци влязоха в акция “Дай от себе си за Силистра”

Близо 150 мъже, жени и деца се включиха с труд в доброволческата акция „Дай от себе си за Силистра” днес. Инициативата бе на общинската администрация, подкрепена от общинския съвет. Свързана е със Световната година на доброволчеството, за каквато е обявена 2011-та, и е посветена на децата на Силистра по повод предстоящия им празник – 1 юни.

Още около 8.30 ч. към основната група от 80-тина общински служители -доброволци се присъединиха съветници, културни дейци, приятели от социалната мрежа Фейсбук, адвокати, журналисти. По-късно към ентусиастите се приобщиха  деца и по-възрастни минувачи. Разпределени в 6 района, всички доброволци събираха сено, почистваха, боядисваха детски съоръжения за игра, пейки, табла за обяви и кошчета за отпадъци.

Общо за 4 часа са обработени 14 декара площи в района на паметника „1 800 г. Силистра” (на входа на града откъм Русе), в Дунавската градина, на Южната крепостна стена, пред Регионалната библиотека „Партений Павлович”, по ул. „Янко Тодоров” и в района на Римската гробница. С нови цветове светна металната детска площадка в западната част на парка, в боядисването на която спонтанно се включиха група момчета. В рамките на доброволческата акция са освежени и площадките за игра в детските ясли.

Строителни фирми от Силистра, местното представителство на Строителната камара, търговци също показаха съпричастност към идеята. Благодарение на тях бяха осигурени  материали и инструменти за работа.

От себе си към доброволческата инициатива на общината пожелаха да дадат и малките художници от Центъра за работа с деца. За 1 юни те подготвят своеобразна  „честитка” по случай  141-я рожден ден на най-стария градски парк в България – силистренския. Транспарант, изрисуван и подписан от тях, ще посреща всеки силистренец на входа на Дунавската градина през лятото.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account