Доростол продължава да пише история

Доростол продължава да пише история

За втори път в своята дългогодишна история футболен клуб “Доростол” стъпва на първото място в класирането на “Б” група, било то и временно. Въпреки,че групата почти се разпадна и остана с едва 9 отбора, чисто статистически силистренският отбор повтаря рекорда си от 1982 година.  През сезон 1982/1983 в състава на тогава Северната “Б” РФГ са включени 18 отбора, сред които имена като “Осъм” (Ловеч), “Дунав” (Русе), “Шумен”, “Янтра”, “Добруджа”, “Бдин”. През първия полусезон е поставен своебразен рекорд:единствен измежду 18-те отбора в групата”Дооростол” успява да постигне 10 победи, дори известно време оглавява таблицата. След слаб втори полусезон обаче, силистренци завършват на престижното четвърто място. През този сезон “доростолци” са водени от треньорския тандем Симеон Колев- Стоян Китов.

Подобна е ситуацията и 29 години по-късно. Макар и с двойно по-малко отбори в “Б” група, “Доростол” дели първото място с отбора на “Разград” с актив от по 25 точки.  След 14 изиграни мача силистренци записаха 7 победи,4 равенства и 3 загуби, при голова разлика 14:9. Отборът не е сред най-резултатните в групата, но определено е с най-добра защита- едва 9 допуснати гола.

Идната събота предстои и супердербито на Източната “Б” група, а и може би на Североизточна България- “Доростол”- “Разград”. Очаква се крепостта наречена “Луи Айер” отново да бъде претъпкана с фенове и на двата отбора. Тя е вече непревземаема повече от 2 години.  След този двубой “Дороостол” или ще продължи да пише история, или приказката ще свърши до тук. Да помогнем тя да продължи, като подкрепим нашите момчета на 2 април от 17:00 ч. на стадион “Луи Айер”!

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account