Засилен контрол и строги проверки за мача „Доростол” – „Лудогорец”

Засилен контрол и строги проверки за мача „Доростол” – „Лудогорец”

Полицията апелира за повече толерантност и спазване на реда

Засилени мерки за сигурност са предприети от ръководството на РУ „Полиция”-Силистра във връзка с футболния мач между отборите на  “Доростол” и “Лудогорец”- Разград, който ще се играе на 2 април на стадион “Луи Айер”. Изготвен е специален план за охрана на самата футболна среща, както и за  действията на полицейските сили след приключване на мача.
Предвидено е автобусите с организирани привърженици на гостуващия отбор да бъдат ескортирани от полицията преди навлизането им в града до стадиона и обратно. За да се избегнат ексцесии и нарушения на обществения ред полицейски автопатрули ще бъдат в постоянна готовност да реагират преди, по време и след края на срещата.
В деня на мача от 14.00 часа до 19.30 часа ще бъдат затворени за движение ул. „Д-р Анастас Янков” – в отсечката между ул. „Първи октомври” и бул. „Велико Търново”, ул. „Филип Тотю” – в отсечката между ул. „Първи октомври” и бул. „Велико Търново”, и ул. „Първи октомври” – в отсечката между ул. „Д-р Анастас Янков” и „Филип Тотю”.
Ограничения за придвижване на граждани ще бъдат въведени по ул. „Д-р Анастас Янков” в отсечката между улиците „Първи октомври” и „Тодор Пеев”, откъдето ще бъдат пропускани организираните фенове на „Лудогорец”.
На входовете на стадион “Луи Айер” полицейски служители ще извършват щателни проверки и няма да пропускат лица, употребили алкохол или други упойващи вещества. Припомняме, че е забранено внасянето на алкохол, пиротехнически изделия, стъклени бутилки, остри, режещи или други опасни предмети, както и бутилирана вода над 0,5 л. Няколко часа преди срещата стадионът ще бъде поставен под постоянно наблюдение, за да се избегне предварително укриване на бомбички, димки и други пиротехнически изделия. За опазването на реда на време на мача ще бъдат използвани и полицейски кучета.
От РУ „Полиция” – Силистра са категорични, че при нарушения на реда,  побой, хулиганство и непристойно поведение ще се прилага полицейско задържане и разпоредбите на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Оттам препоръчват на гражданите да изпълняват стриктно указанията на контролните органи, да не се поддават на провокации и да проявяват повече толерантност.

Информация: Пресцентър на МВР- Силистра

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account