Камен Донев отново ще разсмее Силистра

Камен Донев отново ще разсмее Силистра

“Народното творчество е творчество, което се създава от народа. Толкоз. То се ражда основно по селата, т.е. извън града. Но и това, което се ражда в града, пак може да се каже, че е народно творчество, защото хората в града обикновено са от селата…”

"За народното творчество"

На 19.04.11г актьорът Камен Донев за втори път ще посети града ни и ще ни представи своя моноспектакъл “Възгледите на един учител за народното творчество”.  Камен Донев се вживява в ролята на даскал, а даскала  като персонаж – скача от тема на тема, които нямат почти нищо общо, което довежда до комичните ситуации. И всичко това, обединено около общата тема. Темата за народното творчество. За това как сивото ежедневие може да бъде запълнено с песни и танци. И всичко нагледно се показва.

За онази част от публиката, която не владее български, Даскала може да обясни как се играят различни хора на немски, френски и английски. По начин, по който дори и грам думичка да не знаеш, се заливаш от смях.

Билети можете да си закупите от касата на Драматичен театър “Сава Доброплодни”.  Екипът на “Силистра днес” горещо ви препоръчва да посетите това “чудо на комедията”, защото лично ние все още се разсмиваме с култовите фрази от моноспектакъла .

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account