Маджо зачерта кръга „Монтерей”

Маджо зачерта кръга „Монтерей”

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Маджо е поредният обитател на олигархичния елит, отрекъл се от генералския кръг „Монтерей”. Преди дни Младен Михалев така и не се появи на рождения ден на Виктор Вълков, макар за него да бе приготвена специална маса в баровски столичен ресторант.
Бивш външен министър и дори кандидат за президент на България, направил си отвод в последния момент, Виктор Вълков е смятан за един от хората, с чиято благословия Маджо се утвърди като един от влиятелните и богати „добре облечени бизнесмени”. Генералът от резерва Любен Гоцев пък стана мишена на Маргините, само защото конкурентите на Маджо не можеха да „хванат ръка” за апетитни бизнеси след раздялата си с Михалев – генералският кръг лобираше за Маджо.
Днес обаче ситуацията е по-различна. Ресторант „Монтерей” дал името на лобисткия кръг, не съществува, а самата генералска сбирка е загубила своето влияние в държавата. Преди Маджо да се отрече от някогашните си покровители, това направи банкерката Петя Славова. Тя не отиде на юбилея на Любен Гоцев, тъй като ресторантът в парк-хотел „Москва” й миришел. Любен Гоцев обаче се обиди истински, когато не получи покана за сватбеното парти на щерката на банкерката.


Хора от обкръжението на Маджо разкриват, че той започнал да страни от Виктор Вълков и Любен Гоцев още преди две-три години, когато връзките на монтерейци по митниците бяха разкъсани от „октоподите”. А след като правителството на тройната коалиция падна и Ваньо Танов стана митничар №1, монтерейци съвсем останаха без влияние в митниците.
„Баровците много бързо забравят кой ги направи богати. Но генералите помнят и няма да забравят лошото и непочтително отношение, което напоследък някои техни питомци демонстрират към тях” – констатират неутралните наблюдатели.

От години Младен Михалев чисти името си, заличава, доколкото може, тъмното си минало, за да добие настояще на добре облечен бизнесмен, чийто бизнес е на светло, а парите му – в Швейцария, където живее през по-голямата част от годината.

http://www.razkritia.com/

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account