От “Златен век” на българската култура към чалга партита и турски сериали

От “Златен век” на българската култура към чалга партита и турски сериали

Чалгата - предпочитаната музика !

България, нашата родина! Една от трите християнски империи в Средновековна Европа, дала писменост и култура на всички славянски народи и от която на практика се зароди европейския Ренесанс (стенописите в Боянската църква). Страната, чийто народ изтърпя петвековно кърваво османско робство, за да възкръсне и да удиви света със своите постижения. Поклон!

Всичко това е на път да се превърне бледа, романтична легенда. Към този момент българската нация се намира в пълен демографски колапс. Топим се главоломно! След 20 – 30 години българите ще бъдат рядък, екзотичен, вид за сметка на прогресиращото циганско малцинство. 300 000 българи ще съжителстват с 8 млн. роми и 1,5 млн. турци. Предстои колосално разместване в етническото пространство на България, предрече проф. Петър Иванов, цитиран от в. “Труд”.

Тази прогноза е напълно реална и постижима в обозримо бъдеще и няма надежда скоро да я оборим! Народът на Паисий и Вазов е забравил за семейните традиции, ценности, морал. Общественото разложение е очебийно. Чалгата, музиката на маргиналните цигански слоеве, турските сериали и хедонистичното мислене са обсебили съзнанието на бъдещия български елит, сиреч студентите, а малкото интелигентни и проспериращи бързо търсят спасение навън, отричайки се от Родината си безпардонно. Вярата в Бог, заради която измираха векове предците ни, е смятана за нещо демоде, а именно духовността е в основата на една крепка нация. Родолюбието е обявено за пълна лудост и се обрича на забвение. Управляващите ни обаче не се трогват ни най – малко и все така стремглаво си залитаме в пропастта, очевидно (след 20 години). Че те са най – голямата мърша, то е ясно, но са нужни мигновенни, радикални мерки и ако е рекъл Господ ще променим статуквото.

Нека всеки от нас да премисли добре нещата, защото всичко е в наши ръце, а както се казва “Врагът дебне!”, само че този път врагът сме си самите ние!

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account