Участниците във веломаратона пристигнаха в Силистра

Участниците във веломаратона пристигнаха в Силистра

Около 17:30 ч. днес участниците в  “Безопасно колоездене” веломаратон на България 2011 пристигнаха и в град Силистра. Близо 30 ентусиасти “паркираха” на площад “Свобода”, където бяха посрещнати от граждани и журналисти. Не се мина и без народни български ритми. Няколко танца изиграха танцьори от Силистра, включиха се и част от колоездачите.

Колоездачната обиколка-маратон „България 2011” има за цел популяризирането на велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места. С начинанието искаме да допринесем за доброто здравословно състояние и психически комфорт на гражданите.

Колоездачният екомаратон ще премине през 28 областни центъра на България, представяйки пред обществеността предимствата, почерпени от световния опит, при използване на велосипеда – образец за екологично чист транспорт.

Днес участниците ще нощуват в Силистра и утре потеглят за град Добрич. Следващите дестинации са Варна, Бургас, Сливен, Казанлък, Стара Загора и тн, като последната спирка е НДК в град София, където се очаква да пристигнат на 4 май.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create AccountLog In Your Account