Национален благотворителен веломаратон ще премине през Силистра

Национален благотворителен веломаратон ще премине през Силистра

Първият благотворителен веломаратон на България ще премине и през Силистра.  Обиколката започва на 2 април в София и ще продължи до 4 май тази година.
Колоездачната обиколка-маратон „България 2011” има за цел популяризирането на велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места.
Колоездачният екомаратон ще премине през 28 областни центъра на България, представяйки пред обществеността предимствата, почерпени от световния опит, при използване на велосипеда – образец за екологично чист транспорт.
Той ще премине през всички 28 областни центъра. Пристигането е всеки ден около 17 часа пред сградата на съответната община, като ще бъде придружено с представяне пред обществеността на предимствата на екологичното средство за придвижване в населените места. Колоната от колоездачи ще напуска града в 9.00 на другата сутрин към следващата си цел.
Веломаратонът ще акостира в Силистра от Русе вечерта на 15 април, събота, и ще продължи на 17-и с 85 километров преход до Добрич. Обиколката е организирана от Фондация “Фактор”. За безопасност ще бъде осигурен ескорт.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account