Ученици и експерти от НАП дискутираха осигуровките

Ученици и експерти от НАП дискутираха осигуровките

„Осигурително законодателство и трудови договори” беше темата на последния за учебната година открит урок, който експерти от силистренския офис на Националната агенция за приходите проведоха в Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” – Силистра.

Кога се внасят здравни и социални осигуровки, в какъв размер и сроковете по закон – тези въпроси предизвикаха интереса на единадесетокласниците, изучаващи в гимназията специалността „Застрахователно и осигурително дело”. Те се запознаха със сроковете и размерите за различните групи задължени лица, как се разпределя съотношението между работодател и работник, кога се губят здравноосигурителните права и как могат да се възстановят. Тъй като част от учениците вече са решили да работят през лятото, много полезна за тях беше информацията за трудовите договори и какво трябва да знаят, когато бъдат назначавани на работа.

Проведеният открит урок е последният, предвиден за тази учебна година в плана за съвместна работа, действащ между икономическата гимназия и офиса на НАП в Силистра.

"Силистра Днес"

comments
  • Това, което са им обяснявали на теория, на практика е съвсем различно. Ами да не лъжат само децата, а да им кажат истината.

  • leave a comment

    Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

    Create Account    Log In Your Account