Българинът Даниел Цветкофф срути световния покер

Българинът Даниел Цветкофф срути световния покер

Снимка: Интернет

Само за няколко дни Даниел Цветкофф, както самият той се представя в Австралия, успя да срути три от най-големите сайта за онлайн залагания – Poker Stars, Full Tilt Poker и Absolute Poker. Реклами за тях вървят и по родните ни телевизии. Трите сайта бяха затворени след грандиозен скандал, в дъното на който стои нашият сънародник.
За да се измъкне от разследване за злоупотреба с финанси, Даниел Цветкофф разкри схемите, по коита са обслужвани сайтовете за покер. Става въпрос за измами в особено големи размери, разследвани от ФБР – сумата, която се коментира до момента, е в размер на около 7 млрд. долара. За да изчисти парите на трите сайта за покер и да заличи следите, че приходите идват от играчи в САЩ, българинът Даниел Цветкофф използва своя сайт за интернет разплащания „Интабил”. След това паричният поток е прехвърлян към независим финансов посредник „Импакт”, чийто главен офис е в Солт лейк сити в щата Юта. Оттам парите са препирани през американски банки и така оригиналният им произход от онлайн покер залагания е вече скрит.Daniel Tsvetkoff 1 Българинът Даниел Цветкофф срути световния покер
Проблемите за Цветкофф започват през 2009 г. Тогава само за няколко месеца интернет-империята му рухва. От богат милионер, той се превръща в човек, който бяга от закона. Искът по най-различни обвинения срещу него е за 540 млн. долара, като максималното наказание, което би могъл да получи за тези обвинения, е 75 години затвор.
За да извади сина си от ареста, баща му – Ким Цветкофф, ипотекира къщата си в Бризбейн и плаща сума от над 1 млн. долара гаранция. Излязъл на свобода едва преди месец, Даниел подготвя отмъщение. Той сключва споразумение с щатските власти и предава далаверите на покер сайтовете. Според американските медии това е един от най-големите успехи на ФБР през последните години. Самите федерални агенти твърдят, че Цветкофф знае как да достигне до всяка интернет сметка и да разкрие кой е реалният й притежател.
В австралийските медии Даниел Цветкофф е прочут като бохем, човек на лукса, колекционер на луксозни коли. Преди време той не се притеснява да отдели от спестяванията си 29 млн. австралийски долара и да купи строящо се луксозно имение на Златния бряг. Години по-късно се оказва, че той дължи около 30 млн. долара на американски компании за онлайн покер.

Разкрития

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account