Българският холокост! 6 милиона деца умъртвени в резултат на аборти..

Българският холокост! 6 милиона деца умъртвени в резултат на аборти..

Когато човек чете тези шокиращи факти, си дава сметка, че нещата с абортите у нас явно не стоят, както трябва. Информацията е с адресант Българското дружество по акушерство и гинеколоия, както и Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве. Професор Стоимен Иванов коментира зловещата статистика, обхващаща период от 50 години като „холокост”. А тя е следната – за пет десетилетия, в резултат на прекъснати бременности, между 5 и 6 милиона деца е загубила България. Професор Иванов заяви това със загриженост, определяйки тези цифри като свидетелство за български „холокост”. Проблемът се сочи от учения медик като изключително сериозен.

Детайлите също са повече от показателни. Само за времето от 2000 – 2001 г. в страната ни са извършени приблизително 70 000 аборта. Изнася се и един сравнително утешителен факт, че за последните две години броят на абортите е двойно по-малък, или, изразен в цифри – 37 000. Професорът отдаде „заслуженото” и на тридетния модел, налаган в годините на социализма и налагащ често и криминални прекъсвания на бременността, при което са убивани български деца, а и се е стигало до бъдещо безплодие. Проф. Тодор Чернев пък определи проблема с абортите като пряко свързан с демографския срив у нас. Според него „демографската криза отдавна е преминала към демографска катастрофа”.

Макар сега данните, с които двете организации разполагат, да сочат спад на криминалните аборти, лекарите осведомяват, че в частните клиники все още се извършват нерегламентирани операции на жени в напреднала бременност, които нямат право по закон повече да абортират. В тези заведения има голям риск за живота на бременните, защото там липсва реанимация. Резултатът в такива случаи често е стерилитет. От асоциацията и дружеството наблягат на тревожната тенденция аборти да правят много по-вече млади момичета, отколкото па-възрастни жени.

Разкрития

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account