Все повече лични лекари разполагат с антивирусни препарати

Все повече лични лекари разполагат с антивирусни препарати

Голяма част от личните лекари вече разполагат с противогрипни лекарства. Директорът на дирекция „Надзор на заразните болести” в РИОКОЗ-Силистра д-р Теодора Начева” съобщи, че от 24.01. т.г. до днес (26.01.2011 г.) значително се е повишил броят на личните лекари, които разполагат с антивирусни препарати – от 35 в началото на седмицата, в готовност да реагират адекватно, с безплатни за пациентите си препарати, вече са над 50. Общопрактикуващите лекари в област Силистра са 65-ма.

В лечебните заведения, спешните центрове и на личните лекари са предоставени (към днешна дата – 26.01.) общо 1840 опаковки „Тамифлу”,  710 опаковки „Реленца” и 1460 опаковки „Ремантадин”.

Областният управител д-р Владимир Янков напомня, че държавата е закупила препаратите, за да се предоставят те, при необходимост, на болните пациенти безплатно. В случай, че личният лекар не разполага с антивирусен препарат, въпреки че по преценка на лекаря ви е необходим – можете да го получите от спешните центрове или в Регионалната инспекция  за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ).

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account