Дилър на дрога е задържан при акция на силистренските антимафиоти

Дилър на дрога е задържан при акция на силистренските антимафиоти

Мъжът предприел действия да избегне полицейска проверка и да се укрие; в дома му са намерени два вида наркотични вещества.

Акцията на служителите в ТЗ „Борба с организираната престъпност” – Силистра е предшествана от продължително наблюдение и предварително разследване върху дейността на заподозряното лице – Н.И. (28 г.). Те пристъпили към задържането в късните часове на 10 май след получена информация за предстояща сделка с наркотици в района на питейно заведение в областния град.   Забелязвайки „Фолксвагена”-а на дилъра на уговореното място, антимафиотите  подали сигнал за спиране към водача. Вместо да се подчини, той потеглил рязко, създавайки реална опасност за живота и здравето на един от служителите, и се отдалечил в неизвестна посока.


За случая незабавно била уведомена Окръжната прокуратура. Предприетите от антимафиотите действия по издирването на Н.И. скоро дали резултат и сутринта на 11 май той бил установен и задържан.  При последвалото претърсване в двора на къщата му, укрити под купчина керемиди, били намерени 15 пакетчета с общо тегло 50 грама амфетамини, както и едно пакетче марихуана. В жилището спецполицаите открили и две везни с висока прецизност на измерване.
Наркотичните вещества са иззети, назначени са химически експертизи.
Н.И. е задържан за срок от 24 часа. Той е криминално проявен, осъждан.
Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account