Днес (31 януари) изтича срокът, в който самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване

Днес (31 януари) изтича срокът, в който самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване

Днес  изтича срокът, в който самоосигуряващите се лица могат да променят вида на своето осигуряване. От началото на годината до средата на януари 3566 самоосигуряващи се лица са подали декларации в НАП за промяна в осигуряването, като са заявили, че искат да се осигуряват на по-високия процент като се ползват от всички социални рискове без трудова злополука и професионална болест и безработица.
Видът на осигуряването за самоосигуряващите се лица може да се променя за всяка календарна година, ако е подадена декларация по утвърден от изпълнителният директор на НАП образец. Срокът за подаване на документа е 31 януари. Декларациите се подават в офисите на НАП лично или чрез упълномощено лице, или по пощата с обратна разписка.
В седемдневен срок от започване или възобновяване на дейността си самоосигуряващите се лица определят вида на осигуряването, като подават декларация в компетентната териториална дирекция. При прекъсване и възобновяване на съответната дейност през календарната година самоосигуряващите се не могат да променят вече избрания и деклариран вид осигуряване в НАП.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account