Дузина медали за Силистра от Държавното първенство по плуване за ветерани

Дузина медали за Силистра от Държавното първенство по плуване за ветерани

Снимка: Светлана Илиева

Плувен клуб „Доростол” отново доказа класата на силистренската школа по време на ХХХІV-тото Държавно първенство за ветерани в столицата на 10 и 11 септември.

По сините коридори на покрития 50-метров басейн „Диана” мериха сили над 370 участници от 15 клуба. Сред тях 7 жени и 9 мъже на възраст от 32 до 65 години от клуб „Доростол” – Силистра – все познати лица и доказани състезатели от спортното минало и настояще на дунавския град.

Общо 12 медала отнесоха нашите ветерани. Поредно блестящо участие, завършило с 2 златни (50 м. бътерфлай и 50 м. кроул) и 1 сребърен медал ( 50 м. гръб), показа популярният треньор на поколения силистренски плувци Пенчо Великов. Със злато на 100 м. бътерфлай и бронз на 100 м. кроул се окичи Силвия Тодорова. Злато на 50 м. бътерфлай и сребро на 100 бруст завоюва Иванка Скорчелиева.С сребърен медал на 100 гръб и два бронзови на 100 бруст и 100 кроул добави в актива си Диана Стефанова. Тодора Савова взе сребро  на 50 бътерфлай. Един бронзов медал на 50 м. бътерфлай прибави и Мирослав Миткин към своята колекция от много и разнообразни спортни отличия в годините. Дванайсетте медала отредиха седмо място в отборното класиране за доростолци.

За трета поредна година силистренските плувци представят родния си град и защитават достолепното име на плувен клуб “Доростол”. Поредният им успех е достоен за възхищение. Той е заслужен с цената на всички вложени собствени разходи за път, престой, екипировка и участие в първенството, но преди всичко с безпределната им любов към спорта, коментират участниците.

"Силистра Днес"

Create Account



Log In Your Account