Забавляваха младежите с познавателни игри относно употребата на психоактивни вещества

По повод дните на младежката активност клуб „Превенция на зависимостите” със съдействието на Превантивния информационен център по зависимости организираха на 10 май 2012 г. забавно – познавателни игри под мотото „Игри за нови знания! Здраве и забавление на макс!”.  Целта е да се насочи вниманието на младите хора към превенция на употребата на психоактивни вещества сред връстниците си, използвайки играта като метод. Гост на инициативата бе д-р Лидия Попова, директор дирекция „Хуманитарни дейности” при Община Силистра.

Участие в игрите взеха 30 млади хора, представители на младежките организации в гр. Силистра.

Чрез игрите младежите показаха знанията си относно последствията от употребата на наркотични вещества, като най-интересна и забавна за участниците беше играта “Намери съкровището”, в която два екипа, тръгнаха по два различни маршрута, очертани на карта. За да открият съкровището те трябваше да преминат през пазителите  на съкровището, които им задаваха въпроси, свързани с употребата на цигари и алкохол.

Забавлявайки се, младите хора имаха възможност да отправят своите послания и своята алтернатива към употребата на цигари, алкохол и наркотици, като “Животът е твой! Обичай го!”, „Живей активно в свят без наркотици! „Усмихвайте се! Забавлявайте се! Обичайте се!”, „Нека бъдем заедно за живот без дрога! и др.

Заредени с много емоции, младите хора изявиха желание да организират забавно-познавателни игри  и по повод 26 юни – Световния ден за борба с наркоманиите.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account