Кампания „Красотата в моя свят” по повод Световния ден за борба с наркоманиите – 26 юни

Община Силистра, Общинският съвет по наркотичните вещества, Превантивният информационен център по зависимости  и Клуб „Превенция на зависимостите” провеждат кампания под мотото „Красотата в моя свят”, посветена на Световния ден за борба с наркоманиите – 26 юни.

Целта на кампанията е да се достигне до повече млади хора и да се привлече вниманието им върху сериозността на проблемите, свързани с наркотиците и заедно да изразим съпричастност и ангажиронст за преодоляването им.

В рамките на кампанията ще се проведе конкурс за фотография на тема „Красотата в моя свят” за млади хора в две възрастови групи: V-VІІ клас и VІІІ-ХІ клас. Конкурсът предоставя възможност на младите хора да представят по оригинален начин красивото около нас, така както те го виждат и чувстват и да изразят чрез изкуството своята позиция за независим от наркотиците живот.

В кампанията е включено и провеждането на двудневно обучение за неформални младежки лидери на тема „Наркотиците – превенция на рисково поведение” по подхода „Връстници обучават връстници”. В обучението ще се включат млади хора от  VІІ клас, VІІІ клас и ІХ клас.

Кампанията ще приключи на 26 юни с Празник на здравето, който ще се проведе от 17.00 часа в Дунавския парк. В програмата на празника са включени – танцови битки между представители на училищата в гр. Силистра, забавно – познавателни игри, рисунки върху платно и асфалт, изпълнения на брейк – формация „Доростол Дийлърс Крю”. Участниците в празника на здравето ще имат удоволствието да разгледат  фотоизложба с творбите от конкурса „Красотата в моя свят” и видят награждаването на победителите.

С провеждането на кампанията членовете на младежки клуб „Превенция на зависимостите” искат да насочат вниманието на връстниците си към красивото и здравословното в нашия свят  и заедно  да направим живота ни по-добър.

С резолюция на Организацията на Обединените нации от 1988 г. 26 юни се отбелязва официално като Световен ден за борба с наркоманиите.  Той e повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно – да се създаде международно общество без наркотици.

На този ден всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account