СИЛИСТРА СЕ ВКЛЮЧВА В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“ Мотото е „Раздвижи Силистра!“

СИЛИСТРА СЕ ВКЛЮЧВА В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“ Мотото е „Раздвижи Силистра!“

СИЛИСТРА СЕ ВКЛЮЧВА В ГЛОБАЛНАТА ИНИЦИАТИВА „ДЕН БЕЗ АСАНСЬОРИ“ Мотото е „Раздвижи Силистра!“

    На 24 април (сряда) 2019 г. в Силистра ще бъдат проведени редица събития, част от кампанията Ден без асансьори 2019. Координатор и организатор на инициативата за гр.Силистра е СНЦ „Дуросторум-Дръстър-Силистра“, което провежда мащабна информационна кампания за популяризиране на инициативата. Идеята е да се промотира използването на стълбите вместо асансьора като най-достъпната ежедневна физическа активност за всеки, която лесно може да се осъществи навсякъде – в офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради.

Желание и готовност за участие вече изразиха училищата в Силистра, както и спортни клубове, институции и организации, фирми и граждани. На 24 април символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в обществени сгради, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите поне за един ден. Информационни материали относно ползите от ежедневното движение ще бъдат на разположение на всички участници.

Символичен старт на инициативата ще бъде даден в 10.00 пред Община Силистра, а в 17 ч. всеки желаещ има възможност да се включи в заключителното събитие – Масово изкачване на стълбите за крепостта „Меджиди табия“.

Ключови послания:

Лесно е да имаме повече физическа активност в ежедневния си живот: Изберете стълбите!

Бъдете част от глобалния Ден без асансьори. ЛЕСНО е да се присъедините!

Разпространете ползите от избора на стълбите!

Включете се в Ден без асансьори!

Организаторите призовават всеки желаещ да се включи в инициативата лесно и достъпно: Достатъчно е да изберете стълбите вместо асансьора и да документирате и публикувате свои снимки и видеа в социалните мрежи. Не забравяйте да добавите хаштаг:

#денбезасансьори

#ямстълбизазакуска

#ДуросторумДръстърСилистра

За кампанията NowWeMOVE:

NowWeMOVE е най- голямата обществена кампания за физическа активност и спорт в Европа. Сдружение „BG Бъди активен” е национален координатор на кампанията NowWeMOVE и Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week. Кампанията се гради на 3 принципа: Да се повиши информираността, относно ползите от физическата активност; Да се насърчи редовното участие в различни видове спорт и друга физическа активност; Да се подобрят възможностите за достъп до спорт и физическа активност.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account