Може Ли Седмата Поредна Титла В Бундеслигата Да Се Изплъзне На Байерн?

Може Ли Седмата Поредна Титла В Бундеслигата Да Се Изплъзне На Байерн?

Може Ли Седмата Поредна Титла В Бундеслигата Да Се Изплъзне На Байерн?

От самото създаване на германската Бундеслига в началото на 20-ти век до днешни дни, висшия ешелон на немския футбол е силно доминиран от един единствен отбор. Този отбор се казва Байерн Мюнхен и това естествено е най-титулувания германския отбор за всички времена. Баварците са абсолютни господари на ниво местен футбол, като витрината им с трофеи е буквално препълнена от шампионски титли от Бундеслигата, като общия им брой наброява зашеметяващите 28 титли.

Излишно е даже да се споменава, че това е абсолютен рекорд за немското първенство, като последния трофей за баварците дойде през миналия сезон. Тогава Байерн си завоюваха поредната титла от шампионата още през месец Април – https://vitoshanews.com/2018/04/07/baern-speceli-championskata/, като интрига на практика липсваше, тъй като гранда от Мюнхен приключи сезона с аванс от 21 точки. И макар всички да очакваха поредния скучен и едностранен сезон в лицето на сезон 2018/2019, то нещата този път изглежда малко по-различно.

След разочароващия изминал сезон за тима на Борусия Дортмунд, през настоящия жълто-черните оказват сериозна съпротива на големите съперници от Мюнхен. Именно отбора от Дортмунд е главния конкурент на баварския колос за титлата тази година, като тяхното представяне до момента показва ясно изразени шампионски амбиции. И макар Борусия Дортмунд да е доста далеч за Байерн по брой спечелени титли, те все пак са единствения отбор в последните години, който успешно се е противопоставял на хегемона от Мюнхен.

Затова и ако погледнем съответните залози за Бундеслига – https://extra.bet365.com/news/bg/ през този сезон и по-конкретно за това кой ще спечели шампионата, ще видим, че разликата в коефициентите между Байерн и Борусия е минимална. При само осем оставащи срещи до края на настоящата кампания, отбора на Байерн Мюнхен е с коефициент за крен успех от 1.36, докато шанса на Борусия Дортмунд да обърка плановете на баварците е оценен на 3.00. Това ясно говори колко малка е разликата между двата отбора през този сезон, което пък е предпоставка за много успорван шампионат до края.

Интересно е да се отбележи, че след 26 изиграни кръга, двата отбора имат равен брой точки (60), докато третия във временното класиране е далеч назад с актив от 49 точки. Няма съмнение, че именно това ще са двата тима, които ще спорят за титлата през тази година. И все пак, към момента изглежда, че сякаш баварците има известно предимство от гледа точка на моментната им форма. Те имат 5 победи в последните 5 мача водещи до 26-ти кръг, докато тима от Дортмунд е регистрирал една загуба и едно равенство за същия период.

От друга страна обаче и двата отбора вече се простиха със своите амбиции за нещо повече в Шампионска Лига, като и двата отбора бяха отстранени от английски клубове по време на осминафиналната фаза на турнира – https://www.24chasa.bg/sport/article/7345960. Поражението на Байерн от Ливърпул естествено бе по-болезнено предвид големите цели, които баварците са си поставили в турнира, но това пък ще им даде шанс да се концентрират изцяло върху представянето им в Бундеслигата.

По всичко личи, че настоящия сезон в елита на немския футбол ще ни поднесе още много интересни моменти до края на кампанията. Определено скоро не се наблюдавали толкова успорвана битка за титлата, предвид абсолютната доминация на Байерн. Дали обаче Борусия Дортмунд няма да сложи край на предицата от титли на баварците? Предстои да разберем.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account