ОБЩИНА СИЛИСТРА СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ НА ПЪТЯ

ОБЩИНА СИЛИСТРА СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНА ИНИЦИАТИВА ЗА ТОЛЕРАНТНОСТ НА ПЪТЯ

Община Силистра даде подкрепата си и се включи в първия етап от националната инициатива „Малки и големи заедно на пътя”, организирана от Волво България и КАТ. Кампанията, която се провежда под егидата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, е стартирала на 18. март в столицата.
На 4 и 5 юли е първия етап в няколко областни града, сред които и Силистра. Там се разпространяват стикери с посланието „Аз съм толерантен, а ти?” на обществения транспорт. Вчера и днес в Силистра са разлепени 50 стикера на автобуси от градските и междуселищни линии. Според организаторите това е жест, който ще насърчи взаимното уважение между шофьорите и ще съдейства за повишаване на сигурността на пътя. Доказва го опитът в София и Пловдив, където над 1 200 автобуса и тролеи носят вече посланието „Аз съм толерантен, а ти?”.
Мащабната кампания след автомобилистите в Силистра ще се проведе през есента с помощта на младежки организации, съпричастни към социалната идея за толерантност.

Montfiz

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account