Поскъпнаха автобуси и маршрутки в Силистра

Поскъпнаха автобуси и маршрутки в Силистра

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

С 30% скочи цената на маршрутката в Силистра. Скокът на бензина вдигна билетите от 0,60 на 0,80 лв. Извънградската линия, обслужвана от същия превозвач, пък поскъпна средно с 0,50 лв. на билет. Така най-натоварените дестинации в региона, които досега возеха срещу 2,50 лв., вече ще продават билети по 3 лв.

Засега повишение е обявила само една от всичките 13 превозвачески фирми, които имат договор със Силистренското кметство. Всички превозвачи обаче имат нагласа да вдигнат цените. Те изчакват да видят дали котировките на горивата ще се успокоят или ще продължат да скачат и тогава ще обявят новите цени на услугите си. Това обясни Валентин Кръстев, главен експерт по транспорта в Силистренската община. Според него превозвачите в момента са в скрит фалит.

Те не смеят да вдигат безконтролно цените на билетите, защото пътниците им съвсем ще избягат. Евтините превози пък обезкръвяват компаниите, които в момента харчат 70% от приходите си за горива.
Шокът с бензина ще удари силно и цените по международните линии. Сега пътуването по една от най-натоварените дестинации – от Силистра до Истанбул, струва 55 лева. Фирмата-превозвач обаче се готви да вдигне билета до Босфора до 80 лева, коментират пътниците.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account