РИОСВ обявява конкурси за рисунка, снимки и есе по повод Световния ден на околната среда

РИОСВ обявява конкурси за рисунка, снимки и есе по повод Световния ден на околната среда

© Дарик Русе
© Дарик Русе

По повод Световния ден на околната среда 5 юни и 2011 – Международна година на горите. Регионална инспекция по околната среда и водите  обявява конкурси за детска рисунка, снимка и есе.

Темата е „Горите: Природата на Вашите услуги”. Това е и темата за конкурса за есе, в който могат да участват ученици от 5 до 12 клас на основните и средни училища от областите Русе, Разград и Силистра.

Идеята на конкурса е да провокира мисли у младите хора за  състоянието, опазването, устойчивото развитие и управление на  горите в полза на сегашните и бъдещите поколения. Участниците могат да се фокусират върху ползите от горските екосистеми, прекомерната им експлоатация, продължитения период за възстановяването им и т.н.

Конкурсът за детска рисунка ще премине под надслов „Разходка в гората” и е предназначен за ученици от 1 до 5 класове за трите области на контролираната от РИОСВ територия. Идеята на конкурса е участниците да отразят преживяванията си сред природата, да разкажат с изразните средства на изкуството за техните ваканции, излети и впечатления. Ще бъдат допускани и тези рисунки, които отразяват градската среда.


Фотоконкурсът е насочен към условията на парковата среда, като любителите-фотографи ще търсят за обекти декоративни, вековни и забележителни дървета, храсти, цветни алеи, бозайници, птици, пеперуди  или примери за недобросъвестно  поведение.

Крайният срок за предаване на творбите в РИОСВ-Русе е 27 май 2011 година. Победителите ще бъдат обявени на 3 юни 2011 г. Предвидени са предметни награди.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account