Семинари по енергийна ефективност на бизнеса в Силистра

Семинари по енергийна ефективност на бизнеса в Силистра

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

На 15 и 16 април в Силистра ще се проведат два семинара по енергийна ефективност, съобщи Надежда Бобчева, ръководител на дирекция „Икономика” в общинската администрация и координатор на събитията.

Темата на срещата с местни фирми, с отношение към енергийни източници, в петък, е: „Устойчива енергия в община Силистра – успешни примери, натрупан опит и бъдещи цели”. През втория ден семинарът е предназначен за домоуправители на етажни собствености от Силистра. Ще бъдат представени мерки за пестене на енергия в сградите, енергийно сертифициране и възможности за кандидатстване на сдружения по схемата за саниране на жилищни сгради по ОП”Регионално развитие”, която се очаква да бъде отворена в началото на лятото. Обучението за домоуправители на 16 април 2011 година /събота/ ще бъде от 9:00 до 14:00 часа в хотел „Данубе”.

Организатори на семинарите, които са в рамките на проект „Енергийни вестители”, финансиран от програма „Интелигентна енергия – Европа”, са „Енергиен център” – София и от община Силистра.

Проект „Енергийни вестители” има за цел да популяризира сред българските домакинства мерки за енергийна ефективност в бита, каквито са пестене на енергия за отопление чрез изолация на сгради и подмяна на дограма, пестене на електроенергия чрез енергийно-ефективни битови уреди и подмяна на осветителни тела и други.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account