Спешно се търси подслон за пострадалото от експлозия семейство

Спешно се търси подслон за пострадалото от експлозия семейство

Кметът на село Ветрен Неделчо Кискинов спешно търси подслон за пострадалото от експлозия на газова бутилка семейство преди два дни. Специалната му молба е към строителните фирми в Силистра, разполагащи с излишен фургон, където могат да бъдат настане на хората временно.

Припомням, че на 10 май взрив на газова бутилка разруши дома на тричленно семейство от село Ветрен. В момента на произшествието 66-годишният баща в семейството по случайност е бил извън дома. От експлозията тежко са пострадали 56-годишната майка и 26-годишен мъж – гост в дома, които са в болница. С леки обгаряния и вече изписана е 21-годишната дъщеря.

Засега хората нощуват в сайвант до разрушената къща. Семейството е сиромашко, разказа кметът на Ветрен Неделчо Кискинов. Основният доход е от пенсия на бащата и от социална помощ на майката, дъщерята е с ментални проблеми.

Работници от временната заетост и роднини на пострадалите са започнали разчистване на руините. Кметството е организирало машини за изриване и извозване на отломъците. Но, докато бъде изграден нов подслон за семейството с дружните усилия на съселяните им, те няма къде да се приютят.

Най-бързото решение на проблема е фургон, смята кметът Неделчо Кискинов и моли за съдействие. Можете да го намерите на тел. 0888 696268 и да помогнете.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account