Тутракан и Силистра- част от едноседмична туристическа обиколка за журналисти

Тутракан и Силистра- част от едноседмична туристическа обиколка за журналисти

Снимка: Интернет
Снимка: Интернет

Тутракан и Силистра са част от едноседмична туристическа обиколка за журналисти от национални медии, на тема „Културно-познавателен туризъм”. Инициативата е на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и цели да насърчи вътрешния туризъм в България.

Обиколката започва от днес (14 март 2011 г.) от Свищов и ще продължи до 20.03.2011 г. Обхваща над 30 туристически обекта в 10 населени места в общините Свищов, Русе, Тутракан, Силистра и Шумен.

В програмата са включени четири обекта от списъка за културно наследство на  ЮНЕСКО – Ивановски скални манастири, Биосферен резерват „Сребърна”, Царска тракийска гробница – Свещари и Мадарски конник.

На 18 и 19 март, туристите ще бъдат в област Силистра. Ще разгледат музея на дунавския риболов и военния мемориален комплекс в Тутракан, ще се запознаят с богатата история на древна Силистра – градът, който около 90 % е архитектурно-археологически резерват, ще видят скалния комплекс край село Стрелково и др.

На 19 март от 10:30 ч., в хотел „Дръстър” е предвидена среща на журналистите-туристи с представители на местната власт и държавната администрация.

Това е втората, от поредицата журналистически тематични обиколки, организирани по проект “Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България” по Оперативна програма „Регионално развитие” (2007-2013 г.). Очаква се изпълнението на дейностите по проекта да допринесе за повишаване на информираността за българските туристически продукти и да съдейства за устойчивото развитие на вътрешния туризъм.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account