Хепънинг „Има и друг път – да го открием заедно!”, посветен на 26-юни – Международния ден за борба срещу наркоманиите

Хепънинг „Има и друг път – да го открием заедно!”, посветен на 26-юни – Международния ден за борба срещу наркоманиите

С хепънинг „Има и друг път – да го открием заедно!” завършва едноименната кампания на община Силистра и Превантивно-информационния център по зависимости, посветена на 26-юни – Международния ден за борба срещу наркоманиите.

Младежкият празник ще се проведе на 24 юни от 17.00 часа на площад „Свобода”. В програмата ще има много музика, танци, спорт, скечове и полезна информация за истината за наркотиците, обещават организаторите.

В продължение на 2 месеца експертите от превантивния център по зависимости и Общинския съвет по наркотичните вещества се постараха да обхванат хиляда подрастващи силистренци и да ги направят съпричастни на борбата срещу наркотиците. Това стана чрез конкурси за компютърна рисунка или колаж, за написване на история за филм, посредством обучения на младежки лидери и последващи обучения в училищата, с турнир по пейнтбол и с доброволческо участие на млади таланти в хепънинга, заради каузата.

Повече за деня:

26-ти юни е Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици. Този ден, въведен от Общото събрание на Организацията на Обединените нации през 1987 година, служи за напомняне на една от целите на страните, членуващи в ООН – да се създаде международно общество без наркотици. Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

Montfiz Art Fest 2011

"Силистра Днес"

Related Posts

Отново задържан наркопласьор в Силистра

Коментарите са изключени за Отново задържан наркопласьор в Силистра

Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Коментарите са изключени за Бивша кравеферма се оказа оранжерия за наркотици

Младеж , заловен с канабис

Коментарите са изключени за Младеж , заловен с канабис

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account