Фестивал на мира се проведе в село Кайнарджа

На 21.07.2018 г. (събота) се проведе първия по рода си Фестивал на мира “В песен, слово, шарка – мирът да грее ярко”, събитието се състоя на Историческата чешма и Туристическия посетителски център в село Кайнарджа. 

Инициативата е на общинската администрация в Кайнарджа , а повода е 244 годишнина от подписването на Кючуккайнарджанския мирен договор (21.07.1774г.) . Договорът е подписан между Османската империя и Руската империя в околностите на днешното село Кайнарджа. 

Официални лица на събитието бяха: заместник кмета на с. Кайнарджа г-жа Токушева, областния управител на Силистра – Ивелин Статев, гости от всички училища в общината и жители на селото.

Самата програма включваше песни и танци изпълнени от ученици , кулинарни изкушения приготвени от читалнищата в региона, рисуване на послания върху асфалта и работилнички за най-малките за изработване на картички и сувенири. Децата се повеселиха, всички гости имаха възможност да опитат от вкусните домашни ястия, а активните участници получиха подаръци и награди.

Организаторите обещаха да положат усилия този фестивал да стане традиция за общината и да привлича все повече посетители и участници.

"Силистра Днес"

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account