Историята говори: Доростол- Разград 1983 година

Историята говори: Доростол- Разград 1983 година

Отново победа над “Лудогорец”!

Съставите на двата отбора:
“Доростол”: Колев, Атанасов, Цонев, Йорданов, Цветков, Вълчев, Райков, Иванов (Апостолов), Стефанов, Р. Георгиев (Генов), Т. Георгиев
“Лудогорец”: Алиев, Бичовски, Черников, Димитров, Цветанов, Узунов (Закиров), Ганев, Вацков, Голишевски, Николов, Рабчев
Стадион “Луи Айер”, 5000 зрители

До този мач домакините бяха в числото на претендентите за второто място. Този факт, разбира се, имаше повече теоритическо обяснение и условен характер. Ако трите отбора пред нас загубеха на чужд терен точки, ако.. Сега вече всичко е ясно. Борбата за втората позиция ще продължи, но без “Доростол”. Да, какво ли не става във футбола? Дори и равен мач може да се получи в Русе! Който умее – умее. Важното е, че силистренските футболисти ще запомнят добре пословицата за питомното и дивото. Като си проиграл веднъж така евтино шансовете, остава само да се ядосваш. Сега да се спрем на неделния мач с “Лудогорец”.
След победата си над лидера “Шумен” и постигнатото равенство в Толбухин, “Доростол” излезе на терена със самочувствие на уверен победител. Горещата публика на стадиона, над 5000 на брой, също предусещаше крайния успех.
Най-опасните атаки на “Доростол” се провеждаха само от едната страна на игрището. Тук действаха с острите си набези, както лявото крило Т. Георгиев, така и левия защитник Йорданов, изявил се повече в този мач с качествата на нападател. В 21-та минута Т. Георгиев надхитри защитата, която направи безуспешен опит за изкуствена засада, озова се сам срещу вратаря на гостите Алиев и откри резултата. Отведнъж мачът измени своя облик. Започна да се действа на високи обороти, “Лудогорец” бе притиснат. Атаки започнаха да се организират и от центъра, главен организатор на които бе девятката Стефанов.
Така след един масиран натиск той бе повален извън наказателното поле. Фалът изпълни Т. Георгиев, топката рикушира в стената, попадна незабавно в краката на Йорданов, който с рядко красив удар я прати за втори път в мрежата на Алиев. Това бе в 25 минута. Само секунди след това техничният и манервен нападател Вацков от гостите стреля силно от 25-30 метра, завари неподготвен Колев и намали резултата. Замириса на хубав футбол с много движения и ефектни голове. Третият гол падна в 33 минута. Тончо Георгиев открадна хитро топката от Бичовски , изпробва силата на своя спринт и Алиев отново бе безпомощен – 3:1.  С такъв актив двата отбора се оттеглиха в почивка.
През втората част на мача гостите взеха изцяло инициативата и започнаха да диктуват играта. Нападението, начело с девятката Голишевски, който постигна в 61 минута и втори гол за “Лудогорец”, изнесе урок как трябва да се атакува съперник.
Като изключим двете греди на Апостолов, заместил второто полувреме юношата Иванов, “Доростол” не успя да покаже нищо особено до края на срещата, освен една грозна и неспортсменска постъпка чрез своя състезател Румен Георгиев. И доброто възпитание е неизменен компонент, другарю Георгиев. Така ,че не се сърдете на публиката, когато ви сменят! Недостойно е за един млад човек, да се обръща към нея с такива вулгарни жестове!

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account