Историята говори: Доростол- Янтра 1984 година

Историята говори: Доростол- Янтра 1984 година

Представяме Ви пореден материал от рубриката “Историята говори”. Този път под прицел е срещата-реванш от третия кръг на турнира на НРБ срещу “Янтра” (Габрово).

“Доростол” надигра “Янтра”

Срещите-реванш от третия кръг на турнира на НРБ доведоха в събота футболната пролет и на стадион “Сепмтември” в Силистра. А иначе обстановката си беше напълно зимна-заснежен терен, студено и ветровито време, което изискваше допълнителни сили от двадесет и двамата играчи.

След като три дни преди това в Габрово “Янтра” и “Доростол” завършиха наравно- 2:2, очакванията бяха, че силистренци ще съумеят да изпозуват по-добре фактора домакинство, за да се поздравят като победители.

Съперниците се познаваха добре и продължиха нерешения си спор без проучване, с пълни сили. Двубоят не блестеше с някакви особени достойнства- това бяха първи срещи след почивката, а и трудният терен често поднасяше неочаквани изненади на футболистите, трудно се контролираше топката. Затова пък състезателите вложиха похвално старание, воюваха с жар. През първото полувреме домакините очертаха преимущество, атакуваха , по-често, създадоха и повече опасности пред вратата на “Янтра”. Особено силен беше натискът им след 15 мин. Остро центриране на Генов принуди защитник да отклони топката в ъглов удар. После Бъчваров изскочи на ударна позиция и отправи силен удар, отразен като по чудо от Камарашев в нов корнер. В 22 мин. Георгиев получи топката близо до ъгъла на наказателното поле, стреля изненадващо и откри резултата- 1:0 за “Доростол”.

Две минути по-късно той проби устремно и от аутлинията върна топката пред вратата, където Стефанов я посрещна от въздуха, но не улучи мрежата. Това бяха силни минути на доростолци, които можеше да бъдат и по-резултатни.

Вместо това в 36 минута централният нападател на гостите Николов намери непокрития Асенов, който от непосредствена близост възстанови равенството. То се запази до последната 45-та минута, когато Бъчваров бе спънат в наказателното поле и Стефанов реализира отсъдената дузпа- 2:1.

Вторите 45 минути не бяха така зрелищни и вълнуващи, липсваха “горещите” ситуации пред вратите .Действията се водеха главно между двете наказателни полета или в центъра и изобилствуваха с неточни ходове, грешни пасове. Почувства се спад в играта на Вълчев, Генов, които загубиха борбата за средата на терена. Излизането на Стефанов се отрази на атаката, където Бъчваров и Георгиев останаха без подкрепа. Гостите владееха по-често топката, но не успяха нито веднъж да преодолеят защитата на “Доростол”. В 58-та минута хубава акция на Кочаков и Вълчев завърши с точно подаване към Бъчваров и той от неудобно положение изпрати топката в противниковата врата- 3:1. Така с общ резултат от двете срещи 5:3 “Доростол” надигра “Янтра” и очаква следващия си съперник.

Йордан Симеонов

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account