Историята говори: Доростол-Динамо (Фокшани) 1983 г.

Историята говори: Доростол-Динамо (Фокшани) 1983 г.

В поредната статия от поредицата Историята говори, този път ще ви представим приятелската среща между “Доростол” и румънският “Динамо” (Фокшани) през 1983 година.

Победа с 3:2

В сряда на стадион “Септември” в Силистра се игра приятелската международна среща по футбол между отборите на “Динамо” от град Фокшани, СР Румъния и “Доростол”. От предварителната информация за гостите научихме,че те участват в една от “Б” групите на своята страна и в момента са на 8-мо място.

Домакините започнаха играта с титулярния си състав. Но още във 2 минута слаба ориентация в защитата им, позволи на румънските гости да открият резултата чрез централния си нападател. Един наистина евтин гол. Скоро след това се видяха ограничените възможности на гостите , което позволи на доростолци , въпреки многобройните грешки и слабости в играта им, да очертаят продължително надмощие. Дълго време то не носеше успех. Едва в 28 мин. Бъчваров проби по фланга и от аутлинията върна топката пред вратата , където Байрактаров я засече с плонж и изравни резултата. Малко след това Генов бе изведен в удобна позиция и покачи на 2:1.

След почивката и в двата отбора бяха направени смени. Някои от тях в “Доростол” събудиха недоумение . Бяха включени двама състезатели, които не фигурираха в състава на домакините??А в игрова обстановка не бяха използвани Апостолов и Качаков, на които ще се разчита в следващите среща в първенството. Още повече, че посочените смени показаха, че международната среща не се използва като подготовка за предстоящия мач с “Лудогорец” в Разград. Това отслаби редиците на домакините и до края на срещата наблюдавахме изключително слаба игра, безогледно блъскане на топката. Гостите успяха да изравнят и чак в края на мача Генов донесе победата на своя отбор – 3:2 за “Доростол”

"Силистра Днес"

Related Posts

Шофьор заловен след употреба на амфетамин

Коментарите са изключени за Шофьор заловен след употреба на амфетамин

Множество пожари са били загасени през изминалия уикенд

Коментарите са изключени за Множество пожари са били загасени през изминалия уикенд

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account