Историята говори: Доростол-Динамо (Фокшани) 1983 г.

Историята говори: Доростол-Динамо (Фокшани) 1983 г.

В поредната статия от поредицата Историята говори, този път ще ви представим приятелската среща между “Доростол” и румънският “Динамо” (Фокшани) през 1983 година.

Победа с 3:2

В сряда на стадион “Септември” в Силистра се игра приятелската международна среща по футбол между отборите на “Динамо” от град Фокшани, СР Румъния и “Доростол”. От предварителната информация за гостите научихме,че те участват в една от “Б” групите на своята страна и в момента са на 8-мо място.

Домакините започнаха играта с титулярния си състав. Но още във 2 минута слаба ориентация в защитата им, позволи на румънските гости да открият резултата чрез централния си нападател. Един наистина евтин гол. Скоро след това се видяха ограничените възможности на гостите , което позволи на доростолци , въпреки многобройните грешки и слабости в играта им, да очертаят продължително надмощие. Дълго време то не носеше успех. Едва в 28 мин. Бъчваров проби по фланга и от аутлинията върна топката пред вратата , където Байрактаров я засече с плонж и изравни резултата. Малко след това Генов бе изведен в удобна позиция и покачи на 2:1.

След почивката и в двата отбора бяха направени смени. Някои от тях в “Доростол” събудиха недоумение . Бяха включени двама състезатели, които не фигурираха в състава на домакините??А в игрова обстановка не бяха използвани Апостолов и Качаков, на които ще се разчита в следващите среща в първенството. Още повече, че посочените смени показаха, че международната среща не се използва като подготовка за предстоящия мач с “Лудогорец” в Разград. Това отслаби редиците на домакините и до края на срещата наблюдавахме изключително слаба игра, безогледно блъскане на топката. Гостите успяха да изравнят и чак в края на мача Генов донесе победата на своя отбор – 3:2 за “Доростол”

"Силистра Днес"

Related Posts

Все още сме в сезона на пожарите

Коментарите са изключени за Все още сме в сезона на пожарите

Задигнаха дамската чанта на момиче

Коментарите са изключени за Задигнаха дамската чанта на момиче

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account