Падeнието на „Албена къп 2011″ и „Доростол“ ли е скрития фаворит в турнира

Падeнието на „Албена къп 2011″ и „Доростол“ ли е скрития фаворит в турнира

Не се оправдаха очакванията към турнира “Албена къп 2011”. Предварителните прогнози сочеха,че участие ще вземат най-малко 8 отбора. Спрягаха се имената на “Славия”, “Етър”, “Черно море”, както и чуждестранни тимове от Румъния, Македония, Молдова. От БФС бяха убедени , че поне три национални младежки отбори ще се включат плюс нашата гарнитура, родени 93-а година.

“Отборите ще са 8, разпределени в 2 групи. Форматът на „Албена Къп” от миналата година ще се запази. Има вероятност мачовете да бъдат излъчвани на запис по телевизия, а финалът да се предава пряко.”- това сподели преди около седмица Ники Златев от фирмата Balkan sport and travel, която е съорганизатор на турнира заедно с БФС.

Седмица по-късно очакванията и надеждита ни за силен турнир, са разбити на “пух и прах”. Записаните участници са едва пет- “Доростол”, “Спортист” (Своге), “Калиакра”, “Светкавица” и националния отбор на България до 19 години. Няма ги чуждестранните отбори,  няма ги и юношеските национални гарнитури, ако изключим тази до 19 години.

Най-вероятната причина за отказването на голяма част от отборите са лошите метеорологични условия в България. Таксата за участие в турнира също в доста сериозна за средностатистическия български отбор.

Първият съперник на „Доростол” ще е отбора на „Спортист” (Своге). Бившият участник в на „А” група играе много силен сезон и афишира високи цели- а именно да се завърне в майсторската група. До момента „Спортист” изиграха две контролни срещи. Победиха „Бенковски” (Костинброд) с 1:0 и завъртяха скучно равенство с „Ботев” (Криводол)- 1:1.

„Светкавица” е другият отбор и съперник на „Доростол” в турнира. Дългогодишният участник в „Б” група, вече изигра една контролна среща във Варна, където бе разбит от „Черно море” с 5:0. По-рано търговишкият отбор се подсили с две нови попълнения, в лицето на Явор Генчев, син на Бончо Генчев и Аян Ирфан, играл запоследно в „Несебър”.

„Калиакра” (Каварна) е единствения отбор от „А” група в турнира тази година. Каварненци се представят добре в елитната група и до момента не са застрашени от изпадане. Срещите от турнира са предвидени за терените в Албена, но при желание на „Калиакра” някои от техните двубои може да се играят в Каварна.

Юношеският национален отбор до 19 години е единствената национална гарнитура в турнира, въпреки ,че се очакваха поне още 2-3 юношески отбори от чужбина. На миналогодишното издание на „Албена къп”, участие взе юношеския отбор на „Сиера Леоне” (до 21 години). Треньор на юношите е Михаил Мадански, който от 2010 година изпълнява едновременно длъжността асистент на Лотар Матеус в първия отбор на България.

„Доростол” ли е скрития фаворит в този турнир? Дори и силистренци да не завършат на първото място, определено четирите контроли ще са от полза, предвид тежките мачове, които очакват „Доростол” в Източната „Б” група.

Победителят в предстоящия турнир ще получи право да участва в следващото му издание, без да плаща такса. Предвидени са купи и индивидуални призове за голмайстор, най-добър вратар, защитник и MVP.

"Силистра Днес"

leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Create Account



Log In Your Account