Седмица надзор за бензиностанция в Силистра

Седмица надзор за бензиностанция в Силистра

Снимка: Интермет

Вече пет дни силистренска бензиностанция работи под постоянен 24-часов физически контрол. Служителите на НАП – Силистра ще продължат наблюдението до неделя (3 април) включително.

Целта на физическото присъствие на данъчните е да се установи действителния оборот и да се следи за коректното му отчитане. Чрез съпоставка с данните за предишни периоди инспекторите ще установят дали са правени опити за манипулиране на елекронната връзка с НАП. Следи се още за ежедневното записване на показанията на броячите от колонките в касовата книга, за съответствие между маркираните суми на фискалните устройства и касовите наличности, както и за нарушения на осигурителното законодателство.

От началото на годината служителите на силистренската приходна агенция извършиха 49 проверки на бензиностанции и газ-станции, за да установи дали са свързани фискалните им устройства с приходната агенция. Запечатани бяха 9 обекта заради липса на онлайн връзка със системата на НАП, а 11 бяха затворени и не работеха с граждани, тъй като не са успели да изпълнят изискването. На всички запечатани бензиностанции и газ-станции, както и на тези,  които при първото посещение са били затворени, бяха направени повторни проверки, при които се установи, че вече са свързали касовите си апарати с информационната система на НАП.

"Силистра Днес"

Related Posts

Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Коментарите са изключени за Съвместни българо-румънски екипи ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през активния летен сезон

Шофьор заловен след употреба на амфетамин

Коментарите са изключени за Шофьор заловен след употреба на амфетамин

Огнен петък са преживели силистренските пожарникари

Коментарите са изключени за Огнен петък са преживели силистренските пожарникари

leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create AccountLog In Your Account